Nasza Historia

Stali bywalcy mówią o Nas „Zielona Tawerna”.
Może dlatego, że we wnętrzu stylizowanym na mesę starego statku jest sporo zielonych elementów lub dlatego, że w jego środek wrósł pień prawdziwego drzewa. Może też kojarzyć się z zieloną Irlandią, o której ułożono i wyśpiewano wiele szant.

Ruch nigdy tu nie zamiera, gdy wychodzą ostatni Goście i trzeba szybko ogarnąć salę i przygotować się do wydawania śniadań. Ich cena waha się od 16 do 29 zł, więc cieszą się dużą popularnością. Godne polecenia są wyśmienite, pokaźnych rozmiarów omlety zapiekane z serem. Prawdopodobnie po zjedzeniu takiego śniadania poczujecie się Państwo głodni dopiero wieczorem. Jednak zarówno Ci, dla których obiad jest najważniejszym posiłkiem dnia, jak i osoby ceniące sobie nade wszystko kolacje we dwoje lub w gronie przyjaciół, będą usatysfakcjonowani bogatą i oryginalną ofertą kulinarną Tawerny.

Tawerna to przede wszystkim ryby i owoce morza. Proponujemy dania główne z ryb oraz owoców morza. Goście chwalą sobie stek z halibuta, ucztę morską oraz makrelę pieczoną w pergaminie. Miłośnicy owoców morza mogą zamówić krewetki smażone w maśle, winie i czosnku.

Nasza kuchnia jest wyjątkowa i sprawia, że chce się do niej wracać. A może przyczynia się do tego atmosfera drewnianych podłóg i stołów tonących w ciepłym, złotym świetle, bar kuszący kolorami zapomnienia i nadziei na przygodę? A może po prostu zwyczajne chwile relaksu, miły czas spędzony w klimatycznym miejscu, przy dobrej muzyce i jedzeniu?
Zapraszamy przekonajcie się osobiście.